Klubben

Nyköpings Klätterklubb

Klubben

Klättringen växer stort i Sverige. Svenska Klätterförbundet har rekordmånga medlemmar, omkring 14 000, och det talas om att omkring 100 000 svenskar klättrar på regelbunden basis.

Nyköping är känt för utomhusklättringen på det fantastiska Simonsberget, där många kurser arrangeras under sommarhalvåret. Inomhus lyser dock klättringen med sin frånvaro. Klättrande Nyköpingsbor åker i dag till Norrköping och, framförallt, till Stockholm för att träna inomhus. I huvudstaden finns ett flertal framgångsrika kommersiella anläggningar och behovet tycks aldrig bli mättat.

Nyköpings Klätterklubb grundades 2017 och vårt mål är att etablera och driva inomusklättring här i Nyköping. Vi ser ett stort intresse hos såväl barn och ungdomar, som hos vuxna. För den som hellre satsar på utomhusklättring rekommenderar vi ett medlemskap i Tunabergs Klätterklubb.

Har du tips på en lokal som passar för inomhusklättring? Kontakta oss gärna! Vi nås enklast på info@nykopingsklatterklubb.se.